Rygskole for virksomheder

De fleste virksomheder udsætter deres ansatte for belastninger i ryggen. Det er en naturlig konsekvens af det arbejde, de ansatte er sat til at udføre. Selv om det meste arbejde i Danmark bliver udført på overenskomstmæssige vilkår, er det umuligt at undgå belastning og til tider overbelastning af lænd og ryg.

Uanset om den ansatte er fysisk udfordret med tunge løft (som håndværkere, renovationsarbejdere eller fabriksarbejdere) eller om den ansatte har stillesiddende arbejde (som kontoransatte) er og bliver rygsmerter et stort problem i de fleste virksomheder.

Derfor tilbyder Center for Sundhed at oprette RYG-SKOLE ude på virksomheden.

Alle aftaler udformes med udgangspunkt i virksomhedens behov.

Som udgangspunkt indeholder en aftale om rygskole:

  • Teoretisk undervisning vedrørende ryggens anatomi og funktion, ergonomi og løfteteknik og sygdomslære vedrørende relevante rygdiagnoser
  • Ryg-træning med individuelt fokus.
  • Styrkelse af de dybe stabiliserende mave og rygmuskler (coremuskulaturen). Den store træningsbold inddrages som et bærende element i undervisningen.

Der indgår også bevægelighed, koordination, udspænding og balanceelementer i undervisningen.

Der kræves IKKE en gymnastiksal og rygskolen fungerer fint på langt de fleste arbejdspladser. Det er ofte en fordel, at opmærksomhed på ryggen bliver skabt i de rammer som den ansatte er i i hverdagen.

En stor træningsbold koster 50 kr., og den kan fysioterapeuten tage med, eller de kan ligge på arbejdspladsen.

Kontakt klinikken på 38 800 000 eller mail til erhv@centerforsundhed.dk