Hold i ryggen

Hvad er hold i ryggen?

Hold i ryggen er akutte rygsmerter, som opstår pludseligt. Smerterne kan komme på grund af en forkert bevægelse, som medfører akutte smerter. Hold i ryggen eller lændehold kaldes undertiden også for hekseskud, lumbago, iskias eller myoser. Disse navne kan dække over alt fra en nerve, der sidder i klemme i ryggen, låsning af lænden eller fejlbelastninger af ryggen. Betegnelserne bruges ofte om pludseligt opståede ryg- og lændesmerter, som gør at man kan have svært ved at bevæge sig og udføre dagligdags bevægelser, uden at det gør ondt.

Hvad skyldes hold i ryggen?

Årsagerne til rygsmerterne kan være alt fra muskelkramper, en overbelastning i sener og ledbånd eller en fastlåst ryghvirvel. Rygsmerterne kan også være forårsaget af en overbelastning på grund af mange og uhensigtsmæssige løft og drej i kroppen. Kuldepåvirkning og muskelstivhed, på grund af en længerevarende og stillesiddende position, kan også give ondt i ryggen. Endelig kan smerterne opstå efter en forkert sovestilling, eller hvis man har foretaget en forkert bevægelse.

Få hjælp til rygsmerterne

Ondt i ryggen kan føles invaliderende og være en stor gene i det daglige. Hos Center for Sundhed har vi stor erfaring med at behandle patienter med akutte såvel som længerevarende rygsmerter. Vi tilbyder undersøgelse, målrettet behandling, vejledning og træningsøvelser til ryggen, så du undgår yderligere overbelastning og hurtigst muligt bliver fri for smerter.

Vi kan hjælpe med:

  • Grundig rygundersøgelse
  • Smertelindrende rygøvelser
  • Instruktion i aflastende bevægelser
  • Vejledning om optimal rygstøtte og rygstilling
  • Prognoser for funktionalitet og smertefrihed

Hvor længe varer smerterne?

Har du smerter i ryggen, som behandles med målrettede rygøvelser, vil du ofte kunne mærke en markant forbedring i løbet af relativt kort tid. Nogle patienter vil dog kunne opleve aftagende smerter i nogle måneder. Vi tilpasser altid din behandling efter din situation, så du kan forvente målrettet og effektiv smertelindring og mindst mulig overbelastning af ryggen. Din fysioterapeut i Hvidovre kan hjælpe med at reducere eller fjerne smerterne, så du hurtigst muligt kan vende tilbage til din normale dagligdag.

Book din behandling her

Er du ramt af rygproblemer, så er vi hos Center for Sundhed klar til at afhjælpe dine smerter med professionel fysioterapeutisk behandling. Vi har stor erfaring med at behandle patienter med hold i nakken og ryggen. Kontakt os i dag på telefon 38 80 00 00, via kontaktformularen eller bookingknappen øverst på siden, så hører du hurtigt fra os.